We kunnen veel leren van een kind.

Start opnieuw
je kunt altijd een nieuwe start maken.
Op ieder moment…
Kan je weer een nieuw begin maken, nieuwe plannen uitwerken of
oude plannen in een ander licht zetten.

Zoals een kind blijft leren, blijft oefenen en leert met vallen en opstaan. en dat blijft spelend herhalen, oneindig genieten van wat kan en lukt. Heerlijk zichzelf zijnd zonder remmen. Uit zijn gevoelens van liefde, blijdschap, boosheid en frustratie in het NU. en durft te vragen om hulp. Blijft niet hangen in wrok en doet het niet om een ander te pesten of voor een ander. En hoe mooi zou het zijn dat je weer worden kunt als een kind, onbevangen, vrolijk, met interesse voor jezelf en je omgeving. Zonder angsten de wereld in met vol vertrouwen dat er op je gelet wordt. Ergens zijn we dat vertrouwen in onszelf (en de Ander) verloren en hebben we de angsten van de omgeving aangenomen.

Je kan het besluit nemen: dit hoeft niet meer. Ik mag vrij zijn. Vrij van angsten en vol vertrouwen leven.
En hoe mooi dan eigenlijk dat er alleen maar een NU is, Een NU waarin alles kan. geen beperkingen , gewoon je neus achterna en doen waar je blij van wordt en waar je goed in bent, Het lijkt wel of je elke dag opnieuw geboren wordt want op die dag, die dag die nooit meer terug komt mag het gedaan.
Je hebt elke dag een kans om opnieuw te beginnen.
natuurlijk, we hebben: verleden- heden – toekomst.
Van het verleden hebben we geleerd, geleefd, beleefd, aan geleden. Wat pijn heeft gedaan heeft een diepe wond gemaakt en de krassen zijn nog steeds voelbaar. Het lijkt onmogelijk om los te komen van het verleden. Maar dat blijkt alleen maar een gedachte.

De pijnen lijken steeds mee te gaan in het leven, en dat maakt dat we niet meer volop durven leven. De pijnen die we niet meer willen ervaren geven we de meeste aandacht.. en wat je aandacht geeft groeit….

We willen ons richten op de positieve dingen, de successen, hoe klein ook, waar we een goed gevoel bij hadden en de herinneringen daaraan kunnen ons helpen ons te richten op wat we wél willen. En het mooie is dat je hebt ondervonden wat je niet meer wilt, of wat niet meer werkt. En dan mag je jezelf de permissie geven om te gaan onderzoeken wat je wel wilt en wat wel werkt.

En prachtig dat klankresonantie daar een hulp bij kan zijn.