Klankbad

Wat is een klankbad?

‘Een korte vakantie en weer vol energie!’

Een avond start met eerst een kopje thee en wat lekkers om samen met de andere aanwezigen, de drukte van alle dag buiten te laten. Dan komen we door middel van kaartjes in gesprek over wat er vandaag speelt. Bijzonder is het dat de kaarten aangeven waar het over gaat. Je wordt bewust wat je niet meer wilt en – Wat je wel wilt – Dit laatste wordt dan de intentie van de avond.

Met klanken van de verschillende klankschalen, gong, fluit en andere instrumenten – gaat de energie in je lichaam weer stromen – Wat je niet wilt stroomt weg – je hebt die intentie gezet – en daardoor komt er ruimte. Je wordt gevuld met klank (= energie). De klanken spoelen als het ware door je heen en er kan ruimte ontstaan.

Als de klanksessie afgelopen is, krijg je rustig de tijd om weer bij jezelf terug te komen. Je blijft nog totaal in de stilte bij jezelf. Door water te drinken en iets lekkers te eten neem je rustig de tijd om weer ‘aan’ te gaan.

DSC_8226

Je start als het ware weer opnieuw, want je hebt het oude losgelaten en kan weer nieuwe dingen toelaten. Als een korte vakantie – weer vol energie en dicht bij jezelf. Een klankbad  is een ontspanningsbeleving. Individueel of in een (kleine) groep.  Leuk om cadeau te geven aan vrienden/vriendinnen/collega’s en samen tot rust te komen. Laat je meevoeren in ontspanning. Ervaar de geluiden van de klankschalen, fluit, zang, trom,  en andere instrumenten.

Rust, opschoning van de energie, ontspanning, helderheid en tijd voor jezelf.

Verschillende reacties

“ik was heel ver weg”

“Ik zag mooie beelden”

“ik weet nu wat ik ga doen”

“ik voel me lichter”

“ik heb geen gedachtes meer”

Meer weten?